Taekwondo ClujCe este Taekwondo

Tae - picior, Kwon - pumn, Do - cale
Variantã coreeanã de arte martiale, pornindu-se de la vechiul sistem de antrenament în artele martiale, tae-kyon însemnând "luptã fãrã arme".
Taekwondo reprezinta deci calea, metoda de lupta (fara arme) utilizand tehnici defensive si ofensive executate cu membrele inferioare si superioare.
Trasatura specifica a Taekwondo este folosirea preponderenta a tehnicilor de lupta executate cu membrele inferioare.

Istoria Taekwondo-ului

Aceastã tehnicã de luptã în trecut era rezervatã tinerilor nobili (hwa-rang), influentati de confucianism, care s-au constituit în asociatii patriotice, în timpul unificãrii Coreei de cãtre dinastia Silla în jurul anului 600.

Evolutia Taekwondo-ului modern

1958 - a avut loc o demonstratie la care au participat doi mari maestrii - Song Duk Ki si Sung Hwan, care au prezentat în cadrul demonstratiei diferenþele care existã între Taekwondo si Karate.
În urma acestei demonstratii s-a constatat cã Taekwondo este o artã martialã coreeanã, fãrã alte influiente desi era cunoscutã sub mai multe nume (Soo Bak Do, Kong Soo Do, Tae Gyeon, etc.).
1961 - se formeazã Asociatia Tae Soo Do iar în anul urmãtor este acceptatã ca membrã în Asociatia coreeanã a sportivilor amatori, intrând pentru prima datã oficial la Campionatul National din octombrie 1962.
1965 - Asociatia Tae Soo Do îsi schimbã numele în Asociatia coreeanã de Taekwondo.
1966 - are loc prima competitie oficialã de Taekwondo.
1971 - Un Yong Kim este ales presedinte al Asociatiei de Taekwondo.
1973 - este înfiintatã Federatia Mondialã de Taekwondo (W.T.F.), iar în octombrie primeste titlul de Federatia Sporturilor Internationale.